1.10.2017

Miksi ostaa mitään täydellä hinnalla


En rakasta shoppailua mutta pitäähän sitä aina välillä jotain ostaa. Yritän kuitenkin ostaa kaiken normaalihintaa halvemmalla. Miksi? No mielestäni ei kannata mistään maksaa liikaa jos pääsee halvemmallakin.

Moni varmaan tietää Tuuri tv-sarjasta tarjoushaukka Jorman joka lähtee Tuurin kyläkauppaan aina metsästämään parhaita tarjouksia. Hän lukee mainoslehteä todella tarkkaan ja merkkaan mielestään parhaat tarjoukset. Sitten lähdetään shoppailemaan. Monesti tulee mieleen että tarvitseeko hän oikeasti niitä kaikkia ostamiaan romppeita vai onko idea vaan päästä ostamaan halvimmat tarjoukset.

Tarjoushaukkailua voi harrastaa myös järkevästi. Ensin kehitän itselleni tarpeen ja sitten lähden etsimään siihen halvinta mahdollista ratkaisua. Joskus ratkaisussa saattaa kestää hetki riippuen siitä milloin haluamani tuote tai palvelu on tarjouksessa. Annetaan pari esimerkkiä: Ostin aikanaan tv:n Gigantista tarjouksesta. Vanha toimi hyvin mutta halusin isomman. Odotin että sopiva malli tuli tarjolle halvempaan hintaan. Toinen esimerkki: halusimme viikonloppumatkalle ulkomaille. Odotimme siihen asti että Norwegian Airlinesilta tuli sopiva tarjous ja varasimme lennot halpaan hintaan.

Ensin minulla on siis tarve ja vasta sitten etsin siihen halpaa ratkaisua. Yleensä impulsiiviostoille ei ole alunperin ollut tarvetta ja luot tarpeen vasta shoppaillessasi. Minäkin teen joskus impulsiiviostoksia kaupassa. Tähän on helppo sortua kun tuotteen hinta on niin pieni. "Hei, ostetaan vaikka tuo limupullo tuosta". Ihan turhaa koko sokeriliemi.

Näistä paikoista ostamalla olen säästänyt rahaa ja löytänyt hyviä tarjouksia:

Elämykset
Offerillassa shoppailen lähes kuukausittain. Jos haluan mennä ravintolaan tai saada jotain uusia kokemuksia niin menen heti ensimmäisenä tsekkaamaan Offerillan. Monesti siellä on jotain mitä ei ole vielä itse kokeillut. Tällä kertaa ostin Nepalilaista ruokaa kahdelle 15,90€, liput kahdelle Rush trampoliinipuistoon 24€ ja 11€ kahdelle liput Flytour XD 4D elokuvateatteriin. Kuulostaa aika siistille nähdä Helsingin hienoimmat nähtävyydet yläilmoista käsin.

Ruokaa saa todella halvalla myös ResQ palvelusta joka on hesarissakin esitelty ravintoloiden ylijäämäruoan myyntipalvelu. Idea on erinomainen, ohjelma toimii kännykällä ja palvelun kautta on tullut haettua esim. iso annos thaimaalaista muutaman euron hintaan. Yritystä pääsee myös omistamaan Cleantech Investin kautta jos uskot yrityksen toimintamalliin.

Vaatteet
Vaatteita ostan monesti Outleteista tai nettikaupasta. Adidas Outlet, Lidl Outlet ja Stadium Outletista olen tehnyt monia hyviä löytöjä. Lidl Outletista ostin kerran kolmet treenisortsit 3€ kappalehintaan. Clarksin kengät ostin viimeksi halvalla amazon.co.uk kaupasta, jopa postikulujen kanssa kengät maksoivat 50€ vähemmän kuin Suomessa. Toinen hyvä kauppa on amazon.de, mutta jostain syystä siellä kengät maksoivat enemmän vaikka mukaan ei tullut ollenkaan postikuluja. Välillä ostan vaatteita myös H&M:stä. Siellä saa aina 15% alennuksen 1 tuotteeseen kun palauttaa 1 kassin vanhoja vaatteita jotka menevät sitten kierrätykseen.

Ruokatarjoukset
Ruoassa olen hiukan huono menemään tarjousten perässä. Jos on joku halpa lohi tarjous niin sen perässä menen Cittariin, mutta en muuten. Lidlissä käymme kerran viikossa ja siellä on aika vähän punalappuisia tuotteita. S-kaupoista saa ilmeisesti klo 21 jälkeen joitain punalappuisia lihatuotteita -60% tarjouksella mutta me ei olla sellaisia vielä kokeiltu. Yritetään vähentää vähän lihan syöntiä muutenkin (tosin huonolla menestyksellä :D).

Matkailu
Matkailussa on erittäin helppo säästää. Itse säästin viimeksi näin: odotin että Norwegian Airlinesille tulee hyvät lentotarjoukset Norwegian Reward -jäsenyyden kautta, iskin kiinni ja käytin cashpoints pisteeni lentoihin. Lopputulos oli muutamalla kympillä lennot kahdelle. Hotellit varasin hotels.com jäsenenä "salaisilla" hinnoilla. Oli hinnat salaisia tai ei niin halpaa oli :D Halpoja tallinnan risteilyjä löytyy esim. virolaisesta Laevapiletid -sivustolta.

Yleiset säästöpalvelut
Jos lataa Pivo lompakon kännykkään ja rekisteröityy niin saa ilmaiseksi kaikki Cityshoppari edut. Cityshoppari tarjoaa halvalla muunmuassa ravintoloita, matkoja, palveluita... En kyllä tiedä kuka enää nykyään haluaisi maksaa Cityshoppari kortista yli 30€ jos sen kerta saa ilmaiseksi jos vaan rekisteröityy Pivoon?

Torista ja huuto.netistä olen ostanut vähän kaikenlaista tavaraa. Huonekaluja, lahjakortteja, kuppeja, valikoimaa riittää.

Mitkä ovat sinun lempipaikkasi tarjousten metsästämiseen?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.



6 kommenttia:

  1. ResQ:ta olen itsekin käyttänyt. Hyvä palvelu.

    VastaaPoista
  2. Heh itse toimin juuri samalla tavalla. Kehitin itselleni tarpeen ostaa uuden tietokoneen ja pari kuukautta meni sopivaa tarjousta odottaessa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sitten sait koneen paljon halvemmalla :)

      Poista
  3. Harmittaa että blogit mitä luen on täynnä mainoksia tuotteista tai ns. tarpeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellasta se nykyään on. Onhan se mukavaa että harrastuksestakin voi saada ns. karkkirahaa. On sitä itsekin tullut kaikenlaisia mainospostauksia tehtyä, mutta järkevin paikka mainostaa on mielestäni tällaiset artikkelit kuin tämä: kerron itse paikoista mistä ostan ja mitä palveluita käytän.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.