4.10.2017

Kuukausikatsaus - Syyskuu 2017, projekti etenee


Taloudellinen riippumattomuus siintää taas kuukauden verran lähempänä ja nyt onkin aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa.

Tulot, menot ja säästösumma 9 / 2017
  • Nettotulot 2564 €
  • Menot 658 €
  • Säästöön  1906 €



 

TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 2301 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 237 €
Lisätulot 26 €

Palkka oli taas normipalkka ilman mitään ylitöitä. Osingot olivat suht pienet eikä blogilla vieläkään ihan rikastunut :D

Menot:


Asuminen 240 €
Ruoka 140 €
Ravintolat 48 €
Ostokset 57 €
Matkailu - €
Auto 67 €
Vakuutukset 36 €
Vapaa-aika 30 €
Sijoitukset 40 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, asuntolainan koroista ja pankin palvelumaksusta, vesimaksusta, sähköstä, autopaikasta ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi.

Tämä kuukausi oli aika tylsä ja se näkyy pienenä kulutuksena. Ei tullut oikein harrastettua mitään kivoja elämyksiäkään. Lokakuussa tulee tehtyä vähän sitä sun tätä sillä ollaan ainakin menossa muutamaan eri raflaan ja pomppimaan Rush trampoliinipuistoon. Nyt on muuten menossa Cityn SYÖ -viikot jossa mukana olevissa ravintoloissa tietty ruoka-annos maksaa vain kympin. Pitäisikö syödä grillipihviä vai ribsejä, siinäpä vasta kysymys.


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 4.10.2017
125 140€, +5602 € viime kuusta

Sijoitusten arvo 4.10.2017
112 155€, +5134 € viime kuusta

Huh, aika mahtava kuukausi sijoitusten osalta takana. Eurokin taisi hiukan vahvistua. Tuli mentyä mukaan Titaniumin antiin ja siinä pitäisi kaupankäynti alkaa lähipäivinä. Katsotaan tuleeko pomppua ylös vai alas. Kaikki asiat menee eteenpäin junan lailla. Naiivisti ajattelin aloitellessani sijoittajan uraani että se tuntuisi varmasti aivan mahtavalta kun salkun arvo tai omaisuus ylittää 100 000€. Ihme kyllä tuo ei tuntunut yhtään miltään vaan kiksit pitää vieläkin hakea muualta kuin numeroita tuijottamalla :D Raha on lopulta vaan numeroita näytöllä.


OSINKOTULOT

 

  • Johnson & Johnson (JNJ) - $8.40
  • Main Street Capital (MAIN) - $11.29
  • Realty Income Corp. (O) - $12.69
  • Pfizer Inc (PFE) - $54.72
  • Qualcomm Inc. (QCOM) - $54.15
  • Target Corp. (TGT) - $59.52
  • T. Rowe Price Group, Inc. (TROW) - $27.36
  • V.F. Corporation (VFC) - $44.11
  • Mintos - 34,50€
  • Robocash - 8,82€

Tässä kuussa sain yhteensä 237,68€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Robocash vertaislainapalvelusta ei vielä tullut mairittelevia lainakorkotuloja. Sieltä pitäisi kuitenkin tulla lähes 30€ kuussa joten katsotaan nyt sitten jos lokakuussa tulisi hiukkasen enemmän.

Osinkoja saatu vuoden aikana 3004,78€ ennakonpidätyksen jälkeen.



Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.



9 kommenttia:

  1. Anonyymi5.10.17

    Oletko joskus avannut tarkemmin esim. Päivittäistavarakaupan/ruoka ostoksia? Olisi mielenkiintoista nähdä mistä tuo 140 koostuu, mielestäni vähällä pärjäätte. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tekstissä on avattu vähän perus arjen ruokavaliota: http://www.osinkokuningas.com/2016/09/kuinka-syoda-halvalla-vincit-ipo.html

      Poista
  2. Ohhoh, miten pienet menot syyskuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä juu, mutta korreloi hyvin tylsyyden ja tekemättömyyden kanssa :D

      Poista
  3. Kolme tonnia vuodessa bruttona pääomatuloja alkaa olla jo ihan kiva summa, sillä saa sijoitettua mukiinmenevät 250€ kuukaudessa normaalin palkkatyöstä tehtävän sijoittamisen lisäksi, meikäläisen summilla se siis melkein tuplaisi kuukaudessa sijoituksiin menevän rahamäärän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkaa olla kyllä ihan hyvä summa juu. Aina sitä vain haluaa enemmän ja enemmän :)

      Poista
  4. Komea on kyllä säästöprosenttisi ja absoluuttinen säästetty rahan määrä! Itsekin olen lähikuukausina saanut huomattavasti paremmin rahaa säästöön, kun useampana kuukautena on jäänyt reilu tonni viivan alle. Kuluvakin kuukausi näyttää samanlaiselta!

    3000 € vuosiosingot kyllä kelpaisivat, mahdollistaisi nykyisen säästämisen kanssa lähes joka kuukausittaiset ostokset (min. 1000 €). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää työtä myös sinulta :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.