16.7.2016

Bussi haisee... mutta loma ei!


Eilen menimme juhlimaan tyttöystäväni ja muutaman hänen kollegansa kanssa erääseen keskustan ravintolaan. Menin bussilla sillä ajattelin juoda muutaman olusen. Bussimatka keskustaan kestää sellaisen 40 minuttia. Ostin seutulipun mobiiliapilla ja nousin bussiin. Huh mikä lemu, koko bussi haisi valehtelematta mädälle kananmunalle. Eli siis rikille. En toki tiedä hajun lähdettä tarkasti. Mutta oli erittäin mukavaa körötellä siinä lemussa stadiin asti =D



Paluumatkalla lähdimme kymmenen maissa takaisinpäin. Tällä kertaa bussissa oli muutama haiseva juoppo ja yksi kunnon älämölöporukka joka ei osannut puhua normaaliin ääneen vaan kailottamalla. Bussi toki pysähtyi lähes joka pysäkillä ja mateli kotiimme. Kotona mietin taas että onpas mukavaa ajella omalla autolla joka paikkaan. Kesällä toki myös pyörällä. Autossa on nyt myös kesällä pieni nopeusetu kun menee töihin. Autolla kestää 15min ja julkisilla 40min. Pyörällä se tietysti kannattaisi mennä mutta ei sitä aina jaksa. Eikä se seutulippu nykyään ole mikään halpa, yli 100€ joudut maksamaan kuussa siitä että pääset töihin. Mieluummin käytän tuon rahan autoon.

Olen huomannut että mitä enemmän ajelee omalla autolla niin sitä enemmän vastenmieliseksi julkisen liikenteen käyttö tulee. Alkaa löytämään ikäviä juttuja joka paikasta. Toki käytän sitä pakon edessä mutta yleensä valintani on oma auto.

Onneksi edes ravintolassa juhlimamme asia oli hyvä, juhlimme nimittäin lomamme alkamista! Tästä lähtee taas kuukauden eläkkeellä olo simulaatio. Kuukauden ajan minun ei tarvitse mennä mätänemään töihin vaan voin ihan itse päättää päivieni sisällön. Meillä on ihan mukavaa ohjelmaa ja vapaata löhöaikaa hyvässä suhteessa jo mietittynä lomalle. Ostimme offerillasta muutaman lahjakortin ja menemme mm. ampuradalle tarkkuusampumaan ja trampoliinipuistoon pomppimaan.

Mietimme vielä tuota kympillä saatavaa karting lahjakorttia mutta ehkä ei kannata ottaa liikaa ohjelmaa lomalle. Menemme myös Turkuun hotellimatkalle kun s-etukortilla sai -20% huoneen hinnasta. Aiomme käydä syömässä siellä jossain hyvässä ravintolassa. Mukava pikku miniloma kotimaassa.

Kirjoittamisesta en aio pitää lomaa, koska eihän tämä mitään työtä ole. Mielestäni ei ole mitään vapauttavampaa kuin päästellä hajanaisia ajatuksiaan blogipostaukseen. Välillä siitä sitten suttaantuukin jotain järkevää tekstiä ja useimmiten ei =) Hyvää lomaa kaikille joilla sellaista on!


* Vertaa sähkösi hintaa ja säästä jopa satoja euroja! Klikkaa ja tutustu Nordic Green Energyyn. *


16 kommenttia:

  1. Anonyymi16.7.16

    Kyllä sitä nysselläkin kiva huristella jos aikataulut sopii. Autoo käytän jos on pakko. Mutta kaikkein paras liikkumisen muoto on kyllä juna. T:pantti

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvää lomaa ja tuhlailun hetkiä ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sellaista aionkin harrastaa lomalla ilman huonoa omaatuntoa =) Eilen jo aloitin, meni 60€ ravintolaan ja drinkkibaariin.

      Poista
  3. Mukavaa kesälomaa! Kuulisin oikein mielelläni vinkkejä ja suosituksia Turunreissultanne sillä suunnittelemme itsekin sellaista tälle kesälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jeps, ei me varmaan mitään ihmeitä tehdä, käppäillään kaupungil ja mennää johki raflaa.

      Poista
    2. Anonyymi17.7.16

      Sen verran voisin Turun lähiaikojen tapahtumia mainostaa, että heinäkuun viimeinen viikonloppu on Turussa melkoinen "superviikonloppu" sillä kyseisenä viikonloppuna Turussa ravataan kuninkuusravit, järjestetään Down by the laituri, sekä Oras swan 50th anniversary regatta. Mikäli ihmisvilinästä ja tapahtumista pitää, niin tuolloin Turkuun kannattaa suunnata. Tietysti mikäli ihmiset ja kaikenlainen härdelli ahdistaa, niin sitten kannattaa pysyä kaukana;)

      Poista
    3. Kuulostaa ihan jännältä. Me mennään kuitenkin jo ensi viikolla turkkuseen =)

      Poista
    4. Täältä välistä huutelen Turku-vinkiksi Kakolan kierroksen (liput pitää ostaa etukäteen). Ei varsinainen säästövinkki mutta elämyksellinen! Halvemmalla vähän samaan fiilikseen voi päästä Turun linnassa.

      Poista
    5. Heh, luulen että käppäillään vaan kaupungilla etsien uusia pokemon hahmoja :D

      Poista
  4. Se on jännä miten eri tavalla voidaan nähdä samat asiat. Itse yleensä pyöräilen tai käytän julkisia. Joskus harvoin joudun ajamaan laina/vuokra-autolla (en siis omista autoa), niin alkaa heti stressaamaan turvallisuudesta, auton kunnosta, minne saa auton parkkiin jne. Julkisissa taas pystyn rentoutumaan, kun ei tarvitse kuin istua alas ja nousta pois oikealla pysäkillä.

    Tämä varmaan johtuu ihan siitä, että ajan niin harvoin. Jos ajaisi useammin, niin ajokuviot tulisivat selkärangasta eikä niitä enää stressaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se varmaan menisi jos alkaisit ajamaan enemmän. Kaunis keli, tyhjät tiet ja kaasua pohjaan =)

      Poista
  5. Aika porvarimeininki täällä blogissa ;) ensin dissataan köyhiä, sitten hehkutetaan yksityisautoilua :) ei vaan, hyvää lomaa!! nauti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän dissattu vaan mietittiin miten saada köyhien rahat riittämään =) Kiitos, aion nauttia ihan kunnolla!

      Poista
  6. Anonyymi10.8.16

    Itse suosin junia. Netti toimii, voi ottaa bissee eikä tarvii itse ajella. Jos autolla meen niin muut saa ajaa

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.