6.9.2014

Osakesalkun päivitys - Syyskuu 2014



Taas on aika päivittää riippumattomuussalkkua. On mukavaa nähdä miten taloudellinen riippumattomuus tulee koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi. Tietysti edistyminen tuntuu välillä myös hitaalta, mutta pääasia on nähdä miten osinkovirta kasvaa koko ajan.

Osakkeideni arvo on tällä hetkellä $38,000, $2109 enemmän kuin viime kuussa. Osinkoja tuli sijoitettua jotain 50$, sijoitusrahaa n. 650$ ja velkarahaa $200. Myös osakkeiden arvo nousi. Forward brutto-osingot ovat nyt $1773 tai $147/kk - verot, jos osingot tulisivat tasaisesti ympäri vuotta. Näin ei kuitenkaan tapahdu, mutta siitä ei ole mitään haittaa. Osingot olisivat pari kymppiä enemmän ilman euron laskua. Merkkaan nimittäin myös Sammon osingot taaloiksi kerran kuussa osinkojen selvyyden vuoksi.

Olen myös ottanut sijoituslainaa IB:ltä, saldo tällä hetkellä $4159. Suunnitelmani pitää lainoitusaste ~25% on pitänyt hyvin, ja aion myös jatkaa tätä. Lainan korko tällä hetkellä 1,59% vuodessa.

Olen tällä hetkellä sijoittanut 83. Tässä kuussa tuli ostettua vain 3 uutta yritystä ja kaikki liittyvät LNG:hen. Salkku alkaa näyttää jo aika valmiilta, syyskuu taitaa mennä lisäillessä jo siellä olevia yrityksiä.

Viimeisimmät ostot
Viimeisimmät myynnit
Tulot/menot
Osinkotulot


Oliko sinulla hedelmällinen sijoituskuukausi?

Kuva: ddpavumba/FreeDigitalPhotos.net

10 kommenttia:

  1. Oletko miettinyt sitä, että salkun/indeksin romahdettua puoleen, 25 %:n prosentin lainoitusaste muuttuu 50 %:iin? Sinänsähän tuo ei ole muuten vielä hirveän vaarallista, mutta tarkoittaa sitä, että kurssien ollessa pohjalla mahdollisuus tuottojen parantamiseen lainarahalla on varsin rajoitettua.

    Tuo on se syy, miksi en itse ole toistaiseksi sijoittanut velkarahalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, onhan tätä tullut aika paljon mietittyä ja laskeskeltua. Motiivi lainoitukseen on se että saan lisää osinkoja. Kun osinkoja tulee kuukausittain tasaisesti, niin velan korot tulee kätevästi kuitatuksi. Tietysti osingoista menee vero, mutta saahan noita korkomenoja vähentää pääomatuloistakin.

      Mielestäni 25% on vielä maltillinen lainoitusaste. Tietysti lainoitus lisää aina salkun riskiä, mutta se lisää mukavasti myös osinkoja =)

      Poista
    2. Nojoo tuohon osinkostrategiaan vitutus sopinee tosiaan hyvin, kun tulot (osingot) ja menot (korot) ajoittuvat niin sopivasti suhteessa toisiinsa.

      Oman sijoitusstrategiani kohdalla ajattelen kuitenkin niin, että suurimmat voitot on saatavissa ostettaessa romahdusten jälkeen isosti. En malta kerätä käteispositiota noita päiviä varten, joten haluan pitää edes käytettävissä olevan velkarahan mahdollisimman suurena alennusmyyntejä varten.

      Ehkä kun asuntoihin sidottu oma pääoma on vähän suurempi ja tarjoaa siten mahdollisuuden ottaa sijoituslainaa sitä kautta, alan aggressiivisemmin käyttämään salkunkin vivutusmahdollisuutta.

      25 % ei tosiaan ole turhan suuri lainoitusaste. Itse olen suunnitelmissani pyöritellyt 20 %:n lainoitusastetta, joka sitten suuren laskun jälkeen saa olla merkittävästi suurempikin.

      Poista
    3. Olet oikeassa, siellä ne suurimmat voitot olisi juuri otettavissa. En kuitenkaan luota kykyihini tunnistaa oikeaa ostopaikkaa ja yritystä. Siksi valitsin osinkostrategian. Olen lukenut muutaman Oksaharjun haastattelun, ja hän käytti todella paljon vipua finanssikriisin aikana ostaen halvalla mm. kasan Nordeaa. Tuli aika makiat voitot =)

      Poista
  2. Anonyymi7.9.14

    Mielenkiintoinen blogi, kiitos kovasti siitä!
    Itse myin kauan holdaamani fortumit (toki vähän liian aikaisin) ja vaihdoin kaikki dollareiksi 1.37 kurssiin. Nyt dollari salkku $94,000 ja osingot bruttona n.$9000, siis riskillä mennään mutta tarkoitus saada kuukausittain sen verran osinkoja että lisää dollareita ei tarvitsisi vaihtaa. Nyt voi alkaa katselemaan näitä tylsiä 2-3% osingonmaksajia. Eli siis tämä on taktiikkana täällä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs sieltä salkusta sitten löytyy, jos kerta on melkein 10% yield? =)

      Poista
  3. Anonyymi7.9.14

    ARR, AT&T, AGNC, ARCP, AT, CYS, CVX, CIM, CFP, FSC, GE, SDIV, HR.UN, HRZN, HPI, LNCO, MFA, MAIN, ORC, PGH, PSEC, O, VNR, VZ, WSR, WIN.
    Tuollaiset eri painotuksilla, pääasiassa monthly dividend stocks tähän asti. Saas nähdä kuinka käy, vaikka puolet osingoista tippuis niin silti enemmän osinkoa kuin rupusuomipörssistä keskimäärin : )

    VastaaPoista
  4. Anonyymi7.9.14

    Uskon että sinulla on viiden vuoden päästä yli 300 eri osaketta ;)
    Mielenkiintoista seurattavaa toki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, toivon mukaan pysyn alle 100 kappaleessa =)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.