23.9.2017

The Wolf of Wall Street - Viikko piensijoittajan elämää

Lähde: http://www.imdb.com/title/tt0993846/mediaviewer/rm2842940160

Moni on varmasti nähnyt leffan The Wolf of Wall Street. Leffa perustuu tositarinaan Jordan Belfortista joka nousee tyhjätaskusta rikkaaksi osake välittäjäksi. Valitettavasti mopo karkaa käsistä ihan kunnolla ja hän päätyy rikosten teille. Minä kävin katsomassa leffan ihan leffateatterissa ja pidin leffasta erittäin paljon. Oli mielenkiintoista nähdä miten mielenkiintoista joidenkin sijoittajien elämä voi parhaimmillaan (tai pahimmillaan) olla.

Voiko tällaisen tavis piensijoittajan elämä olla yhtä jännää kuin leffassa? Pidin kirjaa erään viikon ajan tekemisistäni ja ajatuksistani. Sensuuri iski joihinkin kohtiin yksityisyyden vuoksi :D

Maanantai
TGM, Thank God It's Monday. No ei, maanantai on aina maanantai :) Ylös 7.15 ja töihin 8 tunniksi. Sieltä sitten salille ja kotona klo 18. Illalla tuli tehtyä ruoaksi lihamureketta ja perunoita. Kirjoitin myös hiukan omaa blogia ja tsekkasin muutaman muun mielenkiintoisen blogin. Telkkaria ei jaksanut katso koska ilta meni ihan vain surffaillessa. Kauppalehden keskustelupalstalla ja Seeking Alphassa oli muutama mielenkiintoinen keskustelu. Sänkyyn klo 22 ja puoli tuntia kirjan lukua. Tällä kertaa luvussa Laatuguru -kirja.

Tiistai
Ylös klo. 8 viettämään rattoisaa etäpäivää. Teen töitä sinne puoli viiteen asti ja sen jälkeen katson jotain tv sarjaa. Leivon itse sämpylöitä jotka pakastan. Ei tarvitse ostaa leipää kaupasta ja pakasteesta voi aina sulattaa "tuoretta". Lenkille pitäisi mennä mutta laiskottaa niin maan vietävästi. Jatkan iltaa surffailemalla blogien, Kauppalehden keskustelupalstan ja Seeking Alphan väliä. Aina kun on lukenut yhden mielenkiintoisen artikkelin niin löytyy kolme uutta. Tahti jatkuu kello 20 asti kun on taas edessä yksi elämän haastavista valinnoista: katsoako teeveestä Tosimiehet vai Junior Masterchef -sarjaa. Tällä kertaa Tosimiehet vie voiton ja olihan se aika hauska jaksokin. Mutta voi ei, klo 21 olen taas valintojen edessä: Huutokauppakeisari vai Ensitreffit alttarilla. Huutokauppakeisari vie voiton tällä kertaa. Sen jälkeen kello tuleekin jo kymmenen ja on aika käydä yöpuulle. Tänään en jaksa edes kirjaa avata.

Keskiviikko
Oho kello on taas 7.15 ja pitäisi herätä. Pläää, kai se pitäisi työpaikalle raahautua naamaa näyttämään? Ei sitä muuten salillekaan pääse kun se sijaitsee työpaikalla. Salin jälkeen olen taas n. klo 18 kotona ja vapaa-aika voi alkaa. Mutta mitä ihmettä, taas pitäisi jotain ruokaa kokkailla? No, tunnin kokkailujen jälkeen saamme yhdessä tyttöystäväni kanssa jotain särvintä pöytään. Kaipa sitä seiskan uutisetkin pitäisi katsoa että pysyisi vähän maailmasta kärryillä. Seiskan uutisten jälkeen on hyvä hetki surffailla taloussivuilla. Padi on kätevä kun telkkari voi olla taustalla pauhaamassa.Välillä telkkaa ja välillä surffailua. Samalla pohdin vähän että mitähän sitä blogiin seuraavaksi kirjoittaisi. Hupps, kello on taas 22. Tällä kertaa saan taas muutaman sivun kirjaa eteenpäin. Ei enää montaa sataa sivua jälellä.

Torstai
Aah taas voisi olla etänä. Kello soi kahdeksalta ja työt lopettelen tällä kertaa viiden maissa. Nyt saan kuin ihmeen kautta inspiraation lukea edellä mainittua kirjaa ja suunnitelmani juoksulenkistä haihtuvat taivaan tuuleen. Välillä kirjan lukemisen lomassa on mukava tarkistella joitain asioita netistä joista kirjassa kerrotaan. Mutta voi ei! Taas jäin jumiin nettiin lukemaan jotain typeriä artikkeleita sijoittamisesta. Miten se kellokin taas menee näin kovaa vauhtia eteenpäin. Nyt on aika taas syödä iltaruoka ja laittaa Netflixistä sarjoja rullaamaan. Näin se ilta taas etenee kovaa vauhtia nukkumaanmenoa kohti ja kyllä, kello on taas 22. Ennen nukkumaanmenoa mietin että ostaisiko Roviota pikavoiton toivossa ja sen jälkeen Terveystaloa pitkään salkkuun vai mikä olisi the ultimate peliliike.

Perjantai
Ei prkl, vihdoin perjantai! Tätä on odotettu jo koko viikko. Jippijaijee. Työpäivä menee konttorilla nopeasti kuten myös salitreeni sen jälkeen. Perjantaita voikin juhlistaa hakemalla paikallisesta kiinalaisesta raflasta safkaa. Kaupasta myös vähän limua mukaan, tölkki on mukavasti 1€ tarjouksessa. Aijai, tästä se viikonloppu taas alkaa. Netflix päälle ja lehva pyörimään. Kun edellinen on loppunut niin seuraavaa vaan putkeen. 12 jälkeen alkaakin jo taas väsyttämään sen verran että on parempi mennä vaan nukkumaan.

Lauantai
Pelaan aamulla sulkapalloa kaverin kanssa. Takkiin tulee 3-2. Käymme myöhemmin tyttöystäväni kanssa Lidlissä ostamassa perinteisesti koko viikon ruoat kerralla. Kello puksuttaa 15 pintaan. Nyt olisikin oiva hetki kokkailla hieman ja päätämme leipoa pullaa. Pullasta tulee ihan makoisaa mutta tietäähän sen toki mihin se kaikki pulla sitten lopulta menee :D Sitten onkin jo aika tehdä iltaruokaa, vähän pulled beeffiä ja raneja kylkeen. Ilta jatkuu leffalla ja saunalla. Oluena menee tietysti virosta rahdattu Olvin halppis IPA. Noo kyllähän toisenkin lehvan voisi vielä katsoa. Kello on 12 ja alkaa jo nukuttamaan.

Sunnuntai
Tämä on vähän niinkuin sellanen välipäivä. Ei enää viikonloppua täysin sillä ei voi valvoa illalla enää pitkään kun pitää maanantaina taas mennä töihin. Mutta kuitenkin olen vapaalla enkä töissä. Ihan ok päivä sunnuntaikin on. Sunnuntainahan voi tehdä ihan mitä tahansa kuten nukkua pitkään ja pitää oikeen kunnon late breakfast. Kello 12 alkaa jo kunnolla heräilemään, mitäs sitä sitten tekis? Olis taloyhtiön ruohonleikkuu vuorokin niin kai se pitää sitten leikata. Puolentoista tunnin päästä onkin jo nälkä ja voi alkaa duunaamaan ravitsevaa nakkikeittoa. Kello kolme on syöty ja pihahommat jatkuu pensasaidan siistimisellä. Kello 18 on sitten jo illallinen. Teeveestä tulee taas joku typerä sarja. Kaipa se siellä taustalla menee. Noh nyt pitääkin sitten jo tehdä eväät ja pakata treenikamat maanantaita varten. Olisi kiva vielä tehdä jotain kivaa joten menemme tunnin kävelylle. Sitten vähän iltapalaa ja nukkumaan siinä klo 22 maissa. Kirja etenee taas muutamia sivuja etiäpäin.

Tiedän, tiedän. Elän niin jännittävää elämää ettei tätä tahtia enää kauaa jaksa painaa. Onneksi olen vielä nuori ja virtaa riittää :D Ei tämä nyt ehkä ihan samanlaista elämää ollut kuin The Wolf of Wall Street leffassa mutta paljonhan tässä viikossa kerkesi taas tapahtumaan. Ei ollut kokkelia, quaaludeseja, alastomia strippareita tai isoja setelitukkoja. Toisaalta ei ollut myöskään liittovaltiota hengittämässä niskaan.

Muistuttaako minun jännääkin jännempi viikkoni yhtään sinun viikkoasi?



Mitä mieltä sinä olet osingoista?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.



28 kommenttia:

  1. Anonyymi23.9.17

    Näin nopealta heittämältä meitä yhdistää: Sijoittaminen, sulkapallo ja laatugurun lukeminen ja Vantaalla asuminen. Missä päin käyt iskemässä sulkaa? Liekkö oltu samaan aikaan pelailemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin paljon mahdollista! Käyn pelailemassa eri paikoissa riippuen pelikaverista. Esim. Puistolassa ja Talissa.

      Poista
    2. Itse olen nyt käynyt pääosin rajakylässä, missä onkin loistavat kentät. Puistolassa myös, mutta rempan takia nyt ei ole siellä tullut käytyä.

      Poista
    3. Kauanko olet muuten harrastellut? Keravalla olisi ensi kuussa muuten harrastekisat sinne mukaan, jos kisailu kiinnostaa. :D

      Poista
    4. Parisen vuotta epäsäännöllisen säännöllisesti. Pelit kaverien kanssa riittävät minulle ainakin vielä :D

      Poista
  2. Petyin pahasti. Ei edes lamborghinia, saati sitten huumepäissä kurvailua. Eiköhän tästä tarinasta voi päätellä, että ihan turha sijoittaa jos ei ole rikas. ;)

    Tosiasiassa pelottavan samantyyppinen elämä, itse vain ostan ruokani muualta kuin lidlistä. Ärsyttää kun sieltä ei löydä kaikkea mitä haluaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mun makuun vähä liikää äksöniä tuon leffan kaverin elämässä :D

      Meillä taas löytyy lähes aina kaikki litukasta. Silloin harvoin kun ei löydy niin voi käydä vaikka toisessa paikassa hakemassa loput.

      Poista
  3. Anonyymi23.9.17

    What a life!

    Toi leffa oli muuten yks paskimmista mita oon ikina nahny. En ees jaksanu kattoa loppuun. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Indeed :)

      Sehä oli iha sikahyvä ja jännä leffa :D

      Poista
  4. Anonyymi23.9.17

    Hommaa pari Lasta niin ei tuu tylsää

    VastaaPoista
  5. Anonyymi24.9.17

    Oli juuri niin mielenkiintoinen viikko kuin suurimmalla osalla sijoitusbloggareita näyttäisi olevan. En tosiaan käsitä, että mihin sitä varallisuutta kerätään, kun elämän suurimpia tavoitteita tuntuisi olevan nysvätä kotona (jota voi tehdä myös tonnilla kuukaudessa).

    Toivottavasti jotkin viikot sinulla on myös hieman mielenkiintoisempia ja tämä on enemmänkin yksittäistapaus. Mikset hankkisi esimerkiksi jotakin jännää harrastusta, kävisi kavereiden kanssa keskellä viikkoa ulkona tai tekisi pientä viikonloppureissua? Kaikkihan ovat tietty erilaisia ja nauttivat eri asioista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta eikös se vähän niin menekin että mitä vähemmän tekee maksullisia juttuja niin sitä helpompaa taloudellinen riippumattomuus on saavuttaa?

      Tämän tekstin tarkoitus oli kuvata vähän sitä miten elän elämääni tyytyväisenä tekemättä mitään ihmeellistä. En kaipaa liikaa äksöniä vaan nautin "tylsyydestä". Itseasiassa sellaisina viikkoina joina on paljon iltatapahtumia ja menoja minusta tuntuu vain stressaantuneelta kun on liikaa tapahtumaa elämässä.

      Toki pitää myöntää että valitsin tekstiin mahdollisimman tylsän viikon saadakseni kunnon kontrastin leffan ja oman laiffin välille ;D

      Poista
    2. Anonyymi24.9.17

      Taloudellisesti riippumattomana on helpompi panostaa vaikka matkustamiseen, mikä on varmaan aika monelle yksi mieluinen asia. Matkustaminenhan on parhaimmillaan silloin, kun voi lähteä vapaasti johonkin suuntaan ja palailla takaisin sitten kun siltä tuntuu. Tällaisena työssäkäyvänä perheellisenä ihmisenä menot rajoittuu koulujen loma-aikoihin ja senhän tietää, mitä se esim. tekee budjetille. Lapsetkin on jo sen ikäisiä, että luetaan aikuisiksi monissa hotelleissa :(

      Poista
    3. Olisihan se kyllä hauskaa kun voisi suosiolla ottaa jokaisen lentotarjouksen käyttöön. Nyt pitää aina pyytää töistä ensin lupa eikä sitä välttämättä tipu.

      Poista
  6. Ihanan seesteistä ja rauhallista. Helppo tehdä hyviä valintoja ja voida hyvin :) Kopioin varmasti tän idean sinulta ja kerron vaikka tulevasta viikostani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minä pidän juuri tällaisesta. Eikös se mene niin että elämämme on sellaista kuin me siitä olemme tehneet?

      Kirjoita ihmeessä!

      Poista
  7. Jatkuvasti sijoitusaiheisten sivustojen surffauksesta tunnistan itseni... Kirjojen luku on muuten hauskaa puuhaa - ennen sain aina luettua kirjan enemmän tai vähemmän yhteen menoon. Nykyään vaatii itsekuria paitsi... jos jättää television välillä kokonaan pois. Viime ketaisella pidemmällä Ranskan visiitillä sain luettua 8 kirjaa. Ei mennyt aina ensimmäiset viisi sivua siihen että yrittää miettiä mistä tämä kirja kertookaan. Kokeilepa tv-lakkoa joskus :) Muuten kuullostaa oikein mukavalta ja tasapainoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisihan sitä kokeilla... Laskin että luin 9 kirjaa viime vuonna tekemällämme 2 viikon matkalla :D Tosin se olikin rannalla ja altaalla löhöilyloma :)

      Poista
  8. Kuulostaa ihan mun elämältä :) Työajat vähän vaihtelee, mutta enpä minäkään työn lisäksi mitään muuta tee, kun käyn salilla, ruokakaupassa, lenkillä ja möllötän kotona. Enkä edes kaipaa sen ihmeempää. Onni on rutiiniarki <3 :)

    VastaaPoista
  9. Anonyymi25.9.17

    Voisit jossain kirjoituksessasi listata jotain noista mielenkiinoisista sijoitusartikkeleista...?

    VastaaPoista
  10. Mahtava bloggaus. Tuollaista se piensijoittajan elämä on. Arkea ja välillä sijoitusasiat pyörii päässä... Omat viikkoni ovat monesti kuvatun kaltaisia joskin itse yleensä jaksan lähteä lenkille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä itsekkin pitäisi yrittää vähän enemmän :)

      Poista
  11. Hyvin samanlaista arkea täälläkin vietetään, lueskellaan, urheillaan ja käydään töissä. Ainoa ero että vain noin kuutena päivänä kuukaudessa olen hereillä ennen kello 12. Uni maittaa ja yöllä on kiva kukkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mite sä ny nii myöhää pystyt nukkumaan, eikö pomo tule herättämään? :D

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.